Heleen Vincent

Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen

Wie ben ik

Samen met mijn man Jeroen, onze dochter Jooske en onze zoon Ivar woon ik in Eelderwolde. In 2019 ben ik afgestudeerd als orthomoleculair epigenetisch therapeut en heb ik mijn eigen praktijk geopend.

Daarvoor heb ik ongeveer 15 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, waarvan de laatste 8 jaar als learning & development specialist.

Mijn belangstelling voor voeding en gezondheid begon op mijn achttiende toen ik mij verdiepte in vlees en de invloed van ‘mijn karbonade’ op dierenwelzijn, het milieu en mijn gezondheid. Ik besloot (op proef!!) vegetariër te worden en voel mij daar tot op heden heel goed bij. Wat voor de een werkt, werkt niet per definitie voor de ander: mijn man en dochter zijn wel vleesliefhebbers. Voor hen koop en bereid ik af en toe een stukje (biologisch) vlees.

Afgezien van het vlees, at ik destijds vooral wat ik lekker vond, zonder veel na te denken of het gezond/voedend was. Toen ik zwanger was veranderde dat. Ik realiseerde mij dat alles wat ik at invloed had op de groei en ontwikkeling van de baby in mijn buik. Sinds de geboorte van mijn dochter probeer ik zo veel mogelijk verse en onbewerkte voeding te kopen, bereiden en te eten.

Toen er mensen in mijn omgeving gezondheidsklachten kregen, ben ik mij verder gaan verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid. Er ging een wereld voor mij open: wat kunnen we veel invloed uitoefenen op onze vitaliteit en gezondheid! Begin 2018 heb ik nagedacht over wat mij voldoening geeft. Ik kwam tot een belangrijke conclusie. In de rol van orthomoleculair therapeut kan ik mijn passie voor voeding en gezondheid combineren met mijn ambitie om mensen te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leven. Na deze conclusie heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gestart met de studie orthomoleculaire therapie.

Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over het menselijk lichaam. Nu weet ik dat klachten en ziekte niet alleen ontstaan door voeding en andere leefstijlfactoren (beweging, stress). Een aanpassing hierin kan klachten en ziekte ook herstellen en zelfs voorkomen.
Soms is een puzzel eenvoudig. Vaak is het een speurtocht om te ontdekken waar klachten vandaan komen, of wat iemand nodig heeft om zijn of haar gezondheid te optimaliseren. Het geeft mij heel veel voldoening als ik zie dat iemands kwaliteit van leven is toegenomen na het toepassen van mijn adviezen.

 

Wat ik voor je kan betekenen

Wil je advies over het optimaliseren van je gezondheid? Of wil je begeleid worden in het herstellen van je gezondheid? Hier ben je aan het juiste adres!

Vragen waar ik je bij kan helpen:

Preventief:

  • Ik wil weten welke voeding ik het beste wel en niet kan nemen om mij optimaal vitaal te voelen.
  • Ik wil mijn gezondheid in kaart brengen en handvatten om deze te behouden/ te verbeteren.

Optimalisatie en herstel:

  • Ik gebruik medicatie en wil graag weten of ik mijn lichaam op een meer natuurlijke manier kan ondersteunen.
  • Ik wil meer energie.
  • Ik wil beter slapen.
  • Ik heb ‘vage’ klachten: ik wil graag weten wat de oorzaak is en hoe ik kan herstellen.
  • Ik wil mijn spijsvertering verbeteren (ik heb last van: buikpijn, winderigheid, boeren, verstopping, diaree).
  • Ik ben ziek geweest en wil graag begeleid worden bij mijn herstel.
  • Ik wil mij optimaal voorbereiden op een zwangerschap.